DJI Ronin S Vs DJI Ronin Sc Pro

Hos Jksfoto.dk går jeg meget op i at de film optagelser jeg filmer for kunder er utrolig stabile og ikke mindst skarpe. Dette kan man ikke altid sikker med en stabil hånd. Der skal af og til ekstra udstyr til. Her i blandt en video stabilisator. Jeg startet ud med at købe en DJI Ronin S, men jeg fandt hurtigt ud af den kunne alt for meget til mit enlige behov. Så jeg valgte at sende den retur og i stedet for at købe en DJI Ronin Sc Pro, som enlig er lilleboren til S’eren.

Men jeg nåede at prøve S’eren af og derfor har jeg valgt at skrive en samlingning mellem de 2, som du forhåbenligt kan bruge hvis du en dag skal købe sådanne en.

 

 1. Pris
  Da jeg købte S udgaven som var den første model fra DJI. Kostet den 6.400 DKK Dette er en lidt anden pris kontra Sc’eren som kun er 2.500 DKK. Her til vil jeg faktisk mene at du for meget mere for pengene end ved køb af S’eren. (Dette kommer længere nede) Men en besparelse på 3.900 DKK har også noget og skulle sige.
 2. Vægten
  En anden fortaler for DJI Ronin Sc’eren er vægten. Ronin S’eren vejer lige omkring 0.816 kg hvorpå Sc’eren kun vejer omkring de 0.400 kg. Dette betyder at hvis jeg med mit Sony A7 III kamera skulle have den på S’eren så ville hele systemet (inkl mikrofon, lys og ledninger) vej 3.00 kg. Dette vil være rigtig tungt at skulle gå / løbe rundt med. S’eren’s størrelse gør også at vægten kommer ud og “hænge” for enden at stativet, så den bliver hurtigt tung og “uhandig” at går med. Sc’erne er mere kompakt og mindre og gør det derfor nemmere at have den med rundt. Vægten er også kun ned på omkring 2.00 kg. Så det er en væsenligt forskel når man går meget med den. Størrelsen gør også det nemmere for at navigere rundt med kameraet og have fokus på de helt små detaljer.
 3. De 3 akser
  De 3 akser der styre henholdesvis op og ned, højere og venstre samt om positiv og negativ retning (om kameraet står almenligt op eller hænger ned af) Disse 3 aksler kan nu låses på Sc’erne kontra S’eren. Hvor de 3 akser på S’eren kunne køre rundt selv når den stod stille, og det var tit svært at stabilisere gimbalen. Men det har man løst via Sc’eren da de 3 akser kan låses fast. Hvilket er super rart når man skal stabilisere gimbalen.
 4. Kvalilteten
  Man kan do tydeligt mærke forskel på disse to gimbaler. Vægten samt de materialer som hver gimbal er lavet af kan tydeligt mærkes. Hvor S’eren er lavet af 90% aluminium så er Sc’eren kun lavet af 70% aluminium og derved er der mere plastik / carbonfiber. Dette er for minske vægten og gøre den mere nem at bruge. Dog så kan det tydeligt mærkes at der er mere plastik ind ved S’eren og det gør at den virker lidt billig.
 5. Batteri
  Batteri delen vil jeg faktisk ikke komme så meget ind på da der er så lidt forskel på de 2 gimbaler. Batteri tiden på S’eren er 12 timer ved fuld opladning, hvorpå Sc’eren kun kan køre i 10 timer på fuld opladning. Dette vil jeg dog ikke mene at har den helt store betydning på den lange banen.
 6. Software og ekstra udstyr
  DJI Ronin S kom enlig ret standart, der var enlig ikke det helt store når det kom til hvad den kunne rent software mæssigt. DJI har lavet en App som man kan bruge til gimbalen via bluetooth.
  Her kunne man fjerne styre gimbalen og bruge nogen få funktioner som man ikke kunne lave “håndholdt” Når vi snakker om DJI Ronin Sc’eren så kommer der en helt ny App med, som har langt flere funktioner (Aktiv Tracking, Virturel Joyestik og meget mere) Man har lavet Sc’eren sådan at man kan opdatere Appen også vil gimbalen efterfølgende kunne udføre den nye opdatering. Hvilket S’eren ikke kan, så dette er en funktion som har været savnet. Yderemere for du langt mere udstyr ved køb af Sc’eren da der er mekanisk fokus/zoom motor med, der er inkluderert mobilholder i ægte DJI stil, ekstra kabler, fokus/zoom rem mm. ( se billede)
 7. Den enlige konklusion
  All in All synes jeg begge gimbaler gør det rigtigt godt, S’eren er den “simpel” store broer til store kamera systemer over 2 kg. Hvor på Sc’eren er den mindre kompakte til lidt mere “sjov” video filmning. Ellers er begge 2 af super kvaliltet og i ægte DJI stil. Der er ikke efterladt noget til tilfældighederne og det kan mærkes på begge gimblaer.
  Skal du skyde en større film, skal du klart bruge S’eren, men skal du filme små produktioner (Youtube, reklame film mm) så er det klart det rigtige valgt at bruge Sc’eren.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *