Her i dette indlæg vil vi prøve at beskrive hvad du/i skal være opmærksom på før i møder op til en fotografering.

Ved Baby fotografering (0 – 12 måneder)

Nå familiens helt små skal fotograferes, er der nogen ting som er værd at have klaret inde fotograferingen. 

 • Vel udhvilet, en ting er sikkert, et træt barn er langt svære at få til at side stille eller smile. Derfor anbefales kraftigt at inde en fotografering finder sted at barnet har sovet godt. Dette er med til at give barnet den nødvendige overskud som er nødvendig for en god fotografering.
 • Mad, sørg for at barnet har fået godt med mad og drikke inde en fotografering. Børn der ikke har fået mad og drikke har tit og ofte svært ved at koncentrere sig under en fotografering og kan nemt blive urolig. Derfor er det også godt at have en lille snak (ikke slik) med til fotografering da det tit og ofte kan slå den værste sult ned. 
 • Legetøj, tag altid barnets yndlings legetøj med, gerne også noget der må komme med på billederne hvis det giver barnet ro. 
 • Tøj, altid giv barnet noget tøj på som barnet føler sig tilpas i, gerne noget barnet kan slappe af i. På den måde sikker vi de mest naturlige billeder. Tit og ofte ses det at når børn for alt for meget “fint” tøj på, at det bliver for opstillet. Er barnet under 3 måneder gammelt, plejer barnet som regel at affinde sig med det. Dog bør tøjet ikke være for stramt. 

Ved  børne fotografering ( 12 måneder – 12 år)

Ved fotografering af børn i alderen 12 måneder til 12 år gælder rigtig mange af de samme retningslinjer fra baby fotografering.  Dog har vi et par yderligere emner vi vil tilføje til listen. 

 • Ro, mor og far skal ikke blande sig. Lad barnet få en oplevelse af at være foran kameraet og ikke en oplevelse af at nu skal barnet gøre noget bestemt for at gøre mor og far glade. Det ses ofte at forældrene rigtig gerne vil få det helt rigtige smil frem og derfor laver forældrene tit og ofte grin og grimasser bag fotografen. Dette kan tit og ofte skabe forvirring hos barnet. Barnet skal føle sig tryg foran kameraet og står mor og far så laver en masse ting forsvinder tilvænnings processen inde den overhovedet når at få sat sig. Barnet forstår derfor tit og ofte ikke hvad formålet enlig er. Derfor anbefaler vi at enten mor og far sætter sig med barnet foran kameraet (gerne i 5 – 10 minutter) og bare sider og slapper af. På den måde når barnet at finde ro i det når mor og far så går der fra. Når barnet ved at det er trygt og hvad der skal ske så vil billederne være langt mere afslappet at se på, men barnet vil langt ofte være mere samarbejdes villig. 
 • Snak, under fotografering af barnet skal der helst ikke snakkes. Snakkes der meget, eller grines der ryger fokus hos barnet hurtigt og vi skal derfor arbejde ekstra hårdt for at fange denne opmærksomhed. 
 • Fortæl altid fotografen hvad du ønsker at få taget inde fotograferingen. Det er super vigtigt for os at du som kunde for det du ønsker dig. Derfor skal ønsker og forslag altid snakkes om inde fotograferingen påbegynder. Dette er for at undgå at barnet mister fokus. 
 • Lad barnet vises sit sande jeg. De fleste sætter barnet på et af vores rædskaber og siger “Der skal du blive” det fastlåser tit barnet i sin nysgerrighed, som tit kan være svær at styre. Derfor anbefaler vi at inde vi begynder på at fotografer at vi lige går en rundt i studiet og for set de forskelige ting og evt snakker med barnet om det. På den måde for barnet stillet sin nysgerrighed og tingene er ikke længere så spændende længere. Når barnet har fået stillet sin lyst, kan man placere barnet på det ønsket redskab. Barnet har derved en langt mere naturlig ro. Men hvis barnet ikke ønsker at side der lige med det samme, men gerne lige vil se noget andet inde vi begynder. Så i møde kom barnet i sit ønske i stedet for at skælde ud eller sig nej. Oplevelsen af fotograferingen vil også blive langt bedre til kommende fotograferingen.

Vi kan aldrig helgrader os ved børne fotografering og vi kunne også sagtens skrive langt mere, men her er de vigtigste punkter (synes vi) som du skal have fokus på.  Er der noget vi skal være opmærksom på inde fotograferingen, så skal det skrives ved booking. 

Ved voksen fotografering.

Tit og ofte er det faktisk de voksen der er sværeste at “indstille” rigtigt, da vi som voksen kender os selv bedst. Vi ved derfor hvordan vi selv ser bedst ud. Vi har dog nogen punkter til dig som voksen som vi vil skrive her. 

 • Vær dig selv. Det er nok det vigtigste punkt. Som skrevet, så vil vi voksne gerne have at andre ser os på en helt bestemt måde. Derfor kan man godt komme til at “over preforme” når man er hos fotografen. Vi ser tit at man gerne vil bestå på en bestemt måde, eller ansigtet skal vende på en bestemt måde. Men lad os om at styre dig. Vi er opmærksom på alle disse ting når vi fotografer. Vi vil derfor altid i starten af en fotografering styre dig i forhold til hvordan du skal stå og se ud. Nå vi så har fået de billeder som vi mener er som de skal være, så kan du selv få lov til at “preforme” som du selv gerne vil og som du selv ønsker at blive fotograferet. Vi gør dette for at sikker dig det bedste resultat som også selv gerne skulle blive glad for. Når man selv tit og ofte selv styre hvordan et billede skal se ud, så ser man ikke nye sider af sig selv, og man ser kun de ting man selv er opmærksom på. Hvor på hvis du lader os om det, vil du se nye sider af dig selv som du sikkert har glemt. 
 • Naturlig skønhed. Dette gælder nok mest kvinderne. Men lad endelig vær med at ligge for meget makeup, med mindre det er formålet med billederne. Ved fotografering ser du alt i det sidste finish, for meget makeup kan tit få billeder til at se ødelagt / grumset ud. Ligeledes er vi sikker på at du ser lige så godt ud uden makeup som med makeup. Hår, skæg og anden kropsbehåring gør du med som du helt selv vil. Dog skal glimmer og andet “tilbehør” først påføres ved ankomst. 
 • Tålmodighed. En ting mange af vores kunder behersker er tålmodighed. Vi kan af og til være længere om at tage et enkelt billeder, dette skyldes dog at vi gerne vil sikker dig en bestemt kvaliltet. Vi fotografere ikke 1000 billeder i løbet af et øjeblik, men kan sagtens være en time om 4 billeder. 
 • Tilpas. Altid tag det tøj som du føler dig 100% sikker og tilpas i. Aldrig gå ud og køb et sprit nyt sæt tøj udelukket for denne fotografering. Billederne kan godt komme til at se kunstigt ud. Tag derfor gerne flere sæt tøj med. (Overtøj, skjorter, kjoler, slips, bukser samt sko og andet tilbehør) 

Ved boudoir fotografering
Boudoir fotografering er alt grænseoverskridende især hvis det er første gang. Derfor anbefaler vi altid at man gør det alene sammen med fotografen og samtidig har en klar ide om hvor ens grænse går til. Du og fotografen vil klart snakke om dette inde fotograferingen begynder. Vi vil dog lige beskrive hvad du selv skal være opmærksom på ved denne type fotografering. 

 • Hvor er dine grænser. Som skrevet så snakker dig og fotografen om hvad der skal fotograferes. Men lad endelig vær med at overvurdere dig selv, for når man først står foran fotografen kan ens mening ændres hurtigt. Derfor tænk gerne en ekstra gang over hvad du ønsker med billederne og hvad du ønsker at man skal se. Vi fotografer gerne igen en anden gang hvis du lige skal have lidt betænknings tid. Vi tager det altid i dit tempo og ikke i vores! 
 • Dig selv og dit tøj. Boudoir fotografering er en fotografering hvor der ikke er særlig meget tøj (For det meste kun undertøj) derfor kan det godt være svært at finde frem til det helt rigtige. Men vi anbefaler klart at have flere sæt undertøj med så der er noget at skifte med (det samme gælder mænd) undertøjet må gerne være helt almenligt hver dags tøj, men undertøj så som Lingeri gør klart noget ved billederne og deres blik fang. Hvis du vælger Lingeri synes vi det er vigtigt at det evt er et sæt og ikke forskelige modeller, dette er for at skabe balance i billedet. Når det kommer til makeup ved boudoir fotografering, så kontakter fotografen dig altid dagen før og snakke med dig om selve fotograferingen samt hvilke makeup osv der vil passe bedst. Er du mand skal du blot møde op til aftalte tid. 

 

Ved Konfirmation / Bryllups fotografering

Ingen konfirmationer eller bryllupper er ens. Derfor afholder vi altid et møde inde dagen oprinder. Hvor vi drøfter hvad der skal fotograferes og hvad jeres ønsker er. Derfor er der som sådan ingen to do liste ved disse fotograferinger. 
Dog har vi lige 2 punkter vi gerne vil beskrive for jer. 

 • Ingen tilskuere. Vi ser helst ikke til selve portræt fotografering (som vi har i alle vores højtids pakker) at der er mange gæster / tilskuere der lige skal se med når der fotograferes. Familie og gæster skal nok komme med når vi fotografer fællesfoto. Her er der rig mulighed for at få et godt billede samme med konfirmanden eller brudeparret. Men det er simpelthen for at undgå at det forstyrre under selve portræt fotograferingen. 
 • Overvejelser om placering for portræt fotograferingen. Inde portræt fotograferingen skal du eller i have et sted hvor portræt fotograferingen finder sted. Det kan være i haven, ved vandet, et bestemt sted i nærområdet eller et helt særligt sted som har stor betydning for dig. Vi skal blot vide det dagen før hvor denne placering er. 

Ved erhvervs fotografering

Der er ikke mange virksomheder som er ens. Derfor er der også punkter som vi ønsker at belyse i dette indlæg. 

 • Skal du og din medarbejder fotograferes i din virksomhed, er det vigtigt at lokaler, kontor borde, arbejdes stationer osv er rent. Erhvervs fotografering afspejler hvem i er som virksomhed. Rod eller “urene” lokaler ses ofte og hurtigt. Sørg derfor at have gjort rent inde vi kommer på besøg, da dette ellers tager rigtig meget tid af selve fotograferingen. 
 • Sørg for at alle er på arbejde. Det er yderest vigtigt at alle er på arbejde på den dag vi kommer for at fotografer. Det kan tit og ofte ses tydeligt hvis der mangler en. 
 • Samme arbejdes tøj. Et godt blik fang er hvis alle på billederne enten har samme tøj eller tøj som spejler sig i virksomhedens image.

 

Ved dronefotografering.

Skal vi ud og fotografer for dig via vores drone er der visse bestemmelser der skal overholdes. Alle retningslinjer kan læses på droneregler.dk  Der er ligeledes mange punkter, så vi lister kun de mest vigtige. 

 

 • Hav styr på hvor du må flyve (Luftrum) Vi flyver som udgangspunkt ikke i nærheden af hospitaler med tilgang til helopad, eller lufthavene med aktivt flyvtrafik. Ligeledes gælder dette også militære områder eller bygninger eller områder af særlig betydning. 
 • Højde og afstand. Det er tit ofte inponerne at se hvor højt eller hvor langt en drone kan flyve. Men ved opgaver holder vi dronen altid inde for synes rækkevide. Dette betyder at når vi flyver så flyver vi altid inde for de bestemmelser der er på området samt med fokus på opgaven. 
 • Lovpligt underretning til poliltiet skal ske fra kunden. (Vi hjælper gerne)
 • Foto & videografering. Sikker dig at der indhentet tilladelse fra det område hvor der skal fotograferes eller filmes i. Dette betyder i korte stræk at der skal indhentens en skiftlig tilladelse fra de mennesker / bebor som kommer inddriektet til at medvirke i billeder eller film.

 

Vi håber dette indlæg gjorde dig mere på klog på hvad du skal have højde for før en fotografering. Er der noget vi ikke har beskrevet godt nok, er du altid velkommen til at skrive i kommentar feltet, her vil vi svare så godt vi kan. 
Du er også mere end velkommen til at kontakt os 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *